OPĆI UVJETI POSLOVANJA

PRAVNE OBAVIJESTI

Dobrodošli u opće uvjete i pravne informacije CTB Brokers – vašeg njemačkog posrednika u Hrvatskoj. Ovi uvjeti reguliraju korištenje naših usluga i proizvoda. Molimo da ih pažljivo pročitate.

PRAVNE OBAVIJESTI

Opći uvjeti poslovanja

§1
PODRUČJE PRIMJENE

Ovi opći uvjeti („Uvjeti poslovanja”) primjenjuju se na sve ugovore o posredovanju sklopljene između CTB Brokers d.o.o., Masarykova 15, 10000 Zagreb, Hrvatska i Christian T. Bader I Agent za financije i nekretnine, Grefstraße 51, 70499 Stuttgart, Njemačka ( “CTB Brokers” ili “mi”) i njihovih klijenata. Klijenti mogu biti i pravne i fizičke osobe. Ako se u oznaci koristi muški oblik, to je samo zbog bolje čitljivosti. Sve oznake jednako se odnose na sve spolove.

U slučaju sklapanja pravno obveznog kupoprodajnog ugovora za nekretninu u Republici Hrvatskoj, kupac će dobiti račun za posredovanje isključivo od CTB Brokers d.o.o., Masarykova 15, 10000 Zagreb, Hrvatska, i samo plaćanjem računa kojeg je izdao CTB Brokers d.o.o. je dugovanje podmireno. U suprotnom se primjenjuju zakonske odredbe Republike Hrvatske i odredbe poreznog zakona Republike Hrvatske. Klijent može zahtijevati pravo zadržavanja ili pravo prijeboja protiv našeg zahtjeva za proviziju samo ako se zahtjevi korisnika temelje na istom ugovornom odnosu (ugovor o posredovanju) ili ako su drugi zahtjevi nesporni ili pravno obvezujući.

§2
UGOVOR O POSREDOVANJU

Ugovor o posredovanju između kupca i nas sklapa se putem pisanog sporazuma ili korištenjem naših usluga posredovanja na temelju ili uz poznavanje provizije potrebne za uspješnu aktivnost posredovanja/provjere. Osim ako okolnosti ili različiti sporazumi ne pokazuju drugačije, ugovor ima rok trajanja od šest mjeseci i automatski se produljuje za sljedeći mjesec osim ako jedna od ugovornih strana nije raskinula ugovor uz otkazni rok od mjesec dana prije isteka ugovora. Kupac nema pravo angažirati druge posrednike za obavljanje poslova posredovanja i/ili provjere u vezi s predmetom ugovora tijekom trajanja ugovora o posredovanju s nama. U slučaju svjesnog kršenja ovog pravilnika, kupac nam odgovara za nastalu štetu.

§3
PROVIZIJSKI RAČUN

Zahtjev za proviziju je unutar značenja Članka 652. Stavka. 1. BGB-a nakon sklapanja važećeg glavnog ugovora ako se glavni ugovor temelji na našoj ugovornoj provjeri/posredničkoj aktivnosti. Kupac nas je dužan odmah obavijestiti kada je, za koju cijenu i s kojim stranama sklopljen glavni ugovor. Na obvezu davanja informacija ne utječe činjenica da glavni ugovor podliježe odgodnim uvjetom, a to još nije nastupilo. Ako se kao rezultat našeg posredovanja i/ili aktivnosti provjere sklopi ugovor o najmu između strana u glavnom ugovoru za predmet ugovora umjesto prvotno namjeravanog kupoprodajnog ugovora ili obrnuto, to ne utječe na potraživanje provizije. Tada se primjenjuje uobičajena posrednička naknada u smislu članka 653. st. 2 BGB-a kao dug.

Ako je naručitelj prilikom sklapanja ugovora o posredovanju upoznat s ugovornom mogućnošću u vezi s ponuđenim ugovornim predmetom kao i sa voljnošću drugog ugovornog dijela glavnog ugovora (prethodno znanje) ili ako to saznanje dobije od treće osobe tijekom trajanja ugovora, ugovora o posredovanju, mora nas o tome odmah obavijestiti.

§4
POVJERLJIVOST

Naši izlozi o imovini kao i sve informacije i dokumenti u vezi s imovinom/ugovorima koje smo pružili, kao i naše cjelokupne brokerske aktivnosti i/ili aktivnosti provjere namijenjeni su isključivo dotičnim adresiranim klijentima kao primateljima. Nalogodavac je dužan nakon sklapanja ugovora o posredovanju s podacima postupati povjerljivo i ne prosljeđivati ​​ih trećim osobama. Ako kupac to prekrši, bit će nam odgovoran za štetu ako naše aktivnosti posredovanja i/ili provjere ne budu uspješne. Ako je glavni ugovor s trećom osobom sklopljen zbog neovlaštenog otkrivanja podataka, kupac nam je dužan platiti izgubljenu proviziju.

§5
ODGOVORNOST

Naše aktivnosti posredovanja i/ili provjere temelje se na informacijama i podacima koje nam dostavljaju naši ugovorni partneri ili druge osobe ovlaštene za davanje informacija. Za to se ne preuzima nikakva odgovornost. Nenamjerne pogreške i/ili prodaja u međuvremenu ili iznajmljivanje ostaju pridržani. Sve dok ne postoji sukob interesa, imamo pravo djelovati u ime druge strane u glavnom ugovoru na temelju provizije.

Željeli bismo istaknuti da podaci o nekretnini koje prosljeđujemo kao i dokumenti, planovi i sl. dolaze od druge strane (npr. prodavatelja ili najmodavca). Stoga ne prihvaćamo nikakvo jamstvo niti odgovornost za točnost i potpunost informacija. Stoga je odgovornost naših kupaca provjeriti točnost i cjelovitost informacija o nekretnini i pojedinosti sadržanih u njima. CTB Brokers d.o.o. odgovara za štetu nastalu nemarom samo u slučaju kršenja ugovorne obveze čije je ispunjenje obilježje ugovora i na koje se kupac može osloniti, kao i ograničeno na ugovorno tipičnu i predvidivu štetu. Ovo se ne odnosi na štete nastale ozljedama života, tijela ili zdravlja, niti u slučajevima obvezne odgovornosti, a posebno ne u slučaju preuzimanja jamstva.

§6
INFORMACIJE ZA POTROŠAČE O RJEŠAVANJU SPOROVA

Napomena o online rješavanju sporova sukladno čl. 14. st. 1 ODR-VO: Europska komisija pruža platformu za online rješavanje sporova (OS) na http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Nismo niti voljni niti obvezni sudjelovati u procesu rješavanja sporova. Također ne sudjelujemo u postupku alternativnog rješavanja sporova u potrošačkim stvarima u skladu s Odjeljkom 36 VSBG ili drugim postupcima rješavanja sporova.

§7
NADLEŽNOST / VAŽEĆI ZAKON

Ako je naš kupac trgovac u smislu Njemačkog trgovačkog zakonika (HGB), pravna osoba javnog prava ili poseban fond javnog prava, isključivo mjesto jurisdikcije je Zagreb u Hrvatskoj. Primjenjuje se hrvatsko pravo. Ovaj izbor prava primjenjuje se samo na potrošače u onoj mjeri u kojoj se ne povlači zaštita dodijeljena obveznim odredbama zakona države EU ili Švicarske u kojoj potrošač ima svoje uobičajeno boravište.

§8
ODJELJIVOST

Ako pojedine odredbe ovog ugovora budu ili postanu potpuno ili djelomično neučinkovite, to neće utjecati na učinkovitost preostalih odredbi.

KONTAKTIRAJTE NAS

PRAVNA PITANJA O NAŠOJ PONUDI?

Imate li pitanja o pravnim stvarima ili vam je potrebna podrška u vezi s našim uvjetima i odredbama? Naš tim vam stoji na raspolaganju da vam pruži stručnost i podršku. Ispunite obrazac za kontakt kako biste nas kontaktirali i razjasnili sva svoja pitanja. Ovdje smo da vam pomognemo i vodimo vas kroz proces. Vaše zadovoljstvo i transparentnost naš su glavni prioritet.

KONTAKTIRAJTE NAS

PRAVNA PITANJA O NAŠOJ PONUDI?

Imate li pitanja o pravnim stvarima ili vam je potrebna podrška u vezi s našim uvjetima i odredbama? Naš tim vam stoji na raspolaganju da vam pruži stručnost i podršku. Ispunite obrazac za kontakt kako biste nas kontaktirali i razjasnili sva svoja pitanja. Ovdje smo da vam pomognemo i vodimo vas kroz proces. Vaše zadovoljstvo i transparentnost naš su glavni prioritet.


Trenutne mogućnosti

Prilike za investitore u Hrvatskoj

Hrvatska trenutno nudi široku lepezu mogućnosti i prilika za investitore. Zemlja bilježi snažan gospodarski rast, kao i atraktivan krajolik nekretnina i okruženje koje je sve više pogodno za ulaganja. Uz širok raspon sektora kao što su turizam, razvoj nekretnina, obnovljivi izvori energije i infrastrukturni projekti, postoje i brojne druge mogućnosti za ulagače.

6 razloga za CTB Brokers

Vaš posrednik u Hrvatskoj

Naša dugogodišnja prisutnost na hrvatskom tržištu nekretnina omogućuje nam izgradnju opsežne lokalne stručnosti. Imamo sveobuhvatno razumijevanje različitih regija, četvrti i trendova nekretnina i stoga vam možemo pružiti pouzdane preporuke na temelju vaših individualnih potreba i preferencija.

Kod nas ćete dobiti osobnu podršku po mjeri koja je prilagođena vašim specifičnim zahtjevima. Odvajamo vrijeme da razumijemo vaše potrebe i predstavimo vam nekretnine koje točno odgovaraju vašim idejama. Naš cilj je pomoći vam pronaći savršenu nekretninu koja će zadovoljiti sve vaše potrebe.

S našim dugogodišnjim iskustvom u pregovaranju pri kupnji nekretnina, možete vjerovati da ćemo za vas ispregovarati najbolje moguće uvjete. Koristimo svoju stručnost i pregovaračke vještine kako bismo osigurali da dobijete optimalnu cijenu za svoju nekretninu ili da dobijete najbolju ponudu prilikom kupnje.

Uz posredovanje u prometu nekretnina, nudimo niz dodatnih usluga kako bismo osigurali da vaše poslovanje s nekretninama teče glatko. To uključuje procjenu vrijednosti nekretnina, analizu tržišta, pravni savjet i podršku u administrativnim postupcima. Vaš smo sveobuhvatni partner za sve aspekte kupnje ili prodaje nekretnina.

S preko 23 godine iskustva na njemačkom tržištu nekretnina i preko 15 godina na hrvatskom tržištu, možete se osloniti na našu dokazanu stručnost i pouzdanost. Naša dugogodišnja prisutnost omogućila nam je da razvijemo duboko razumijevanje tržišta i uspostavimo se kao partner vrijedan povjerenja.

Vaše zadovoljstvo naš je glavni prioritet. Nastojimo nadmašiti vaša očekivanja i pružiti vam vrhunsko iskustvo u poslu s nekretninama. Naš cilj je izgraditi dugoročne odnose i razumjeti vaše potrebe kako bismo vam nastavili pomagati u budućnosti sa svim vašim potrebama u vezi nekretnine.

KONTAKT

Kontaktirajte nas već sada – osobno

CTB BROKERS D.O.O.

Masarykova 15
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

Tel.: +385 (0)1 / 5100 244
E-Mail: info@ctb-group.com

Compare listings

Compare